Valahol csak meg kell fogni a pénzt.

Elég nagyot ment a közösségi médiában egy valóban szokatlan felvétel, amit egy diszkont áruháznál készített valaki. A Lidl parkolója felé haladt a világ egyik legdrágább autója a Bugatti La Voiture Noire.

A kép kapcsán persze leginkább konspirációk születtek, mert pontosan nem lehetett látni, hova is parkol le a kocsi. Mindenesetre egy kicsit igazságosabbnak érezték tőle a világot. A rendszám miatt először arra tippeltek sokan, hogy az amúgy is übergazdag Svájcban készült.

A 8 millió eurós Bugatti La Voiture Noire-nak egyébként is igencsak érdekes története van, elvileg egyetlen példány készült belőle. Az egész koncepció a Bugatti Type 57 SC Atlantic modern újraértelmezése, amelyből a márka csak négyet épített 1936 és 1938 között és Ralph Laurent-nek van belőle egy.

Visszatérve a fotóra, azóta kiderült, hogy valójában Horvátországban készült, és egy szuperautós rendezvényen vett részt vele valaki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



HVG



A Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.