A legtöbb autós azt viseli igazán nehezen, ha valaki a követési távolságot be nem tartva nagy sebességgel közlekedik mögötte.

A német autóklub, az ADAC azzal kapcsolatban készített felmérést a tagjai között, hogy a hétköznapi közlekedés során mi zavarja őket leginkább.

A legfőbb bosszantó tényezőként a követési távolságot be nem tartó, nagy sebességgel közlekedő sofőröket jelölték meg a válaszadók, 72 százalék szerint egyértelműen ez a leginkább zavaró a hétköznapi közlekedés során.

A felmérésben résztvevők 68 százaléka szerint az agresszív autósok, 63 százalékuk szerint pedig a közlekedési szabályokat be nem tartó biciklisek jelentik a legfőbb problémát.

A megkérdezettek 61 százaléka szerint a mobiljukat nyomkodó, figyelmetlen sofőrök jelentik a legtöbb gondot, 57 százalék pedig az indexelés nélkül sávot váltó, kanyarodó autósokat jelölte meg fő problémaforrásként.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.