A rendőrség helyszíni bírsággal vagy feljelentéssel viszonozza ezeket a közösségi médiába szánt hecceléseket.

Idén július elején a Róbert Károly körúton három autó spontán utcai autóversenye egy szabályosan közlekedő fiatal férfi tragikus halálával végződött az Árpád hídon. A balesetet okozó autós a megengedett sebesség többszörösével hajtott és a kocsija illegálisan volt átalakítva – mondta el Balogh Ádám rendőr ezredes, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője egy sajtótájékoztatón, annak kapcsán, hogy a tragikus eset óta a rendőrség zéró toleranciát hirdetett a gyorshajtókkal szemben.

Elmondta, hogy az elmúlt időszakban több helyszínre is, ahol korábban gyorsulási versenyek voltak, akadályok kerültek, illetve egyes parkolók lezárásával sikerült elkerülni a hasonló eseményeket. A rendőrség folyamatosan razziázik is a közutakon és az elmúlt néhány hónapban 214 nagyobb közúti ellenőrzést tartottak.





Beszélt arról is ugyanakkor, hogy újonnan megjelent egy új veszélyes jelenség, mégpedig, hogy autósok a rendőrök jelenlétében driftelnek, vagy követnek el közlekedési szabálysértést, miközben az autó utasa mindezt a közösségi médiában szerzett lájkok érdekében videóra rögzíti. Hangsúlyozta: ilyen esetben mindig helyszíni bírság, vagy feljelentés lesz a heccelés vége.





Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



HVG



A Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.