Nem világos, miért választották ezt a nevet?

Haval Veyron néven érkezik hamarosan egy nagyméretű, három üléssoros crossover Kínában, amelynek természetesen semmi köze a franciák néhai hipersportkocsijához, az alapból is 1001 lóerős Bugatti Veyronhoz.

A Haval „Veyron-verziója” 1.5 literes négyhengeres benzinmotor kap, két villanymotorral kiegészülve, amelynek nyomán egyébként egyáltán nem rossz a csúcsteljesítménye 462 lóerővel.

Mint tudni viszont, a Veyron egy híres Bugatti modell neve volt és, hogy a kínai márkát birtokló Great Wall Motors, miért döntött erről az elnevezésről egyelőre korántsem világos. A Bugatti tulajdonosa a Volkswagen-konszern véhetően nem fog szó nélkül belemenni a névválasztásba.

A kínai autógyártókra éveken át jellemző volt, hogy lényegében klónozzák a globális gyártók modelljeit, és az elnevezésekben is előszeretettel játszottak rá az asszociációkra. Mára, ilyesmire már koránt sincs szükségük, amikor a villanyautózásban inkább ők diktálják az iramot, ugyanakkor úgy tűnik, nem szakadtak még el teljesen a korábbi hagyománytól.

A CarNewsChina szerint a családi crossover 2024-ben jelenik meg, és körülbelül 200 000 jüanba (28 000 dollár) kerül majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.