a BKK-hoz kerül minden, ami taxi

általa megosztva admin
Kategória:


Budapest, 2023. november 29. – Egyszerűbb, átláthatóbb lesz a taxiszolgáltatással kapcsolatos ügyintézés és szabályozás. A Fővárosi Közgyűlés mai döntése értelmében módosul a Taxirendelet: ismét egy kézbe kerül a taxikkal kapcsolatos feladatellátás.

Januártól újra a BKK mint fővárosi közlekedésszervező látja el az összes, taxitársaságokkal és taxikkal kapcsolatos önkormányzati feladatot. Egy helyre kerülnek a hozzájárulásokkal és az előzetes igazolásokkal kapcsolatos teendők, továbbá az ellenőrzést, valamint a taxiállomás-létesítést és -üzemeltetést érintő feladatok. Emellett mindezen területeken egyértelműbbé válik a szabályozás, ezáltal egyszerűbbé válik majd az ügyintézés.

Korábban két fővárosi cég, a BKK és a Budapest Közút között oszlottak meg a taxiszolgáltatással kapcsolatos feladatok, azonban a Fővárosi Közgyűlés által 2023. november 29-én, szerdán elfogadott módosítás centralizálja az érintett tevékenységeket. A módosítás tartalmaz néhány olyan rendelkezést is, amelyek nem közvetlenül a feladatátadáshoz kapcsolódnak, hanem a gyakorlati jogalkalmazást segítik elő.

2024. január 1-től zavartalanul, de már a BKK részeként működik tovább az Asztalos Sándor úti ügyfélszolgálat.Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.