A rendőrök 15 embert állítottak elő éjszakai akciójuk során.

A rendőrség a polgárőrség közreműködésével múlt csütörtökön éjszaka ellenőrizte az autósokat civil kocsikból a XVIII. kerületben – számolt be a police.hu.

Az Üllői úton 37 gyorshajtóról készült felvétel, a mozgó mérés során pedig 22 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot. Egyikük az 50 kilométer/órás megengedett legnagyobb sebesség helyett 132-vel száguldott. A jármű üzembentartójával szemben 390 ezer forint közigazgatási bírságot és 8 büntetőpontot szabtak ki.





További öt közigazgatási bírságot szabtak ki tilos jelzésen áthaladás, biztonsági öv használatának elmulasztása, illetve kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt. A rendőrök kisebb szabálysértések, többek között világítás hiánya, valamint lejárt műszaki miatt 13 esetben szankcionáltak helyszíni bírsággal, 6 esetben pedig szabálysértési feljelentéssel éltek.

Az intézkedések során 15 embert állítottak elő, köztük 8 körözöttet, akik közül egy embert közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt keresett a bíróság, hét esetben pedig szabálysértési eljárás volt folyamatban. Egy-egy embert fogtak el hamis magánokirat felhasználása, kábítószer birtoklása, bódult vezetés, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt gyanúja miatt. Két ittas vezető részére közigazgatási bírságot szabtak ki, egy harmadik ellen azonban büntetőeljárás indult és kezdeményezték a vezetői engedélyének bevonását.



HVG



A Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.