Index – Belföld – Döntött a bíróság a Viking Sigyn kapitányának ügyében

általa megosztva admin
Kategória:


Kedden reggel, több mint négy évvel a tragikus hajóbaleset után ítéletet hirdetett Németh Leona tanácselnök a Viking Sigyn kapitányának ügyében, eszerint Jurij C.

bűnös vízi közlekedés gondatlan okozása miatt, de felmentette a segítségnyújtás elmulasztása alól. Öt év fokházra és hat év vízi jármű vezetés eltiltátását rendelte el.

Jurij C. az utolsó szó jogán elcsukló hangon mondta el, hogy éjszakánként nem tud aludni a tragédia óta. Együttérez az elhunytakkal és a hozzátartozókkal, és végtelenül sajnálja, hogy ez az egész az ő részvételével történt.

Az ítélet meghozatal előtt a szállodahajó kapitányának írásos vallomását olvasta fel a bíró, amiben Jurij C. úgy emlékszik vissza, hogy azt hitte elsőre, hogy egy uszadéknak mentek neki, majd sokkos állapotba került, amikor rájött, hogy mi is történt.

Az ügyész korábban a vádbeszédében indítványozta, hogy a bíróság mondja ki bűnösnek Jurij C.-t, mérlegelve a férfi büntetlen előéletét, de súlyosbító körülményként figyelembe véve, hogy harminchat rendbeli bűncselekményről van szó. Az ügyész azt kérte, hogy a Viking Sigyn egykori kapitányát halmazati büntetéssel ítéljék letöltendő börtönbüntetésre, és tiltsák el a vízi járművezetéstől.

Jurij C. védője, Tóth M. Gábor több órás védői beszédében kritikával élt a szakvéleményeket illetően, rámutatva, hogy véleménye szerint bizonyos bizonyítékok, mint például a radarhasználat felett egyszerűen elsiklottak a tárgyalás alatt, a Hableány roncsa pedig már nem volt olyan állapotban, hogy megőrizze a nyomokat. A beszéde végén kérte, hogy mentsék fel a kapitányt.

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).