Index – Belföld – Több mint hatszáz gyorshajtót kaptak el a rendőrök Budapesten

általa megosztva admin
Kategória:


A rendőrök augusztusban 44 alkalommal tartottak ellenőrzést a főváros útjain a balesetek, az illegális gyorsulások, „driftelések” és engedély nélküli jármű-átalakítások megelőzése, megszakítása és szankcionálása érdekében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a police.hu oldalon.

A közlemény szerint 

a rendőröknek egy hónap alatt 654 esetben kellett intézkedniük, ezek közül 636 alkalommal észleltek sebességtúllépést.

A rendőrök 161 helyszíni és 41 közigazgatási bírságot szabtak ki, 2 szabálysértési feljelentést és 3 közigazgatási jegyzőkönyvet vettek fel. A sebességtúllépésekről 429 leállítás nélküli felvétel készült – írták.

Az ellenőrzések a gépjárművek engedély nélküli átalakítására is kiterjedtek, az azokkal összefüggő szabálytalanságok miatt 2 szabálysértési feljelentést tettek, illetve egy járműnek a forgalmi engedélyét is bevonták a helyszínen.

A rendőrök ittasság gyanúja miatt 15, míg bódultság gyanúja miatt 5 vezetőt állítottak elő, továbbá 23 embert mintavételre vittek.

Körözés miatt négy embert fogtak el, valamint 26 esetben éltek büntetőfeljelentéssel.

Közölték azt is, hogy „zéró toleranciával léptek fel a közlekedés biztonságát veszélyeztető magatartások ellen, így a közlekedők egyéb természetű szabályszegései miatt”. Ezekre volt példa a hiányos világítás, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, lejárt műszaki érvényesség, illetve biztonsági öv használatának elmulasztása.

A szabályszegések miatt 105 helyszíni bírságot és 196 közigazgatási bírságot szabtak ki, 64 szabálysértési feljelentést és 5 közigazgatási jegyzőkönyvet töltöttek ki – írták a közleményben.

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.