Index – Külföld – Új fenyegetéssel nézhetnek szembe az autósok

általa megosztva admin
Kategória:


Két, a szélvédőre felszerelt kamerával ruházták fel a Big Blue Bus járműveit, melyek felvételt készítenek a buszsáv történéseiről – írja a jalopnik.com.

A felvételek alapján összegyűjtött információt a rendszer továbbítja a buszban található fekete dobozba, ahol a mesterséges intelligencia döntést hoz arról, szabályos vagy szabálytalan volt e a közlekedés. Ha szabálytalanságot észlel, megjelöli a szabályszegő járművet és jelentést készít róla. Továbbá ezzel egy időben a büntetőcédulát is kiállítja.

A  buszok rögzítik az összes szükséges adatot, köztük a szabálytalankodó járművek rendszámát is, amit tovább küldenek az illetékes parkolótársaságnak.

A rendszer 45 napos próbaüzeme alatt, több mint 500 bírságot szabott ki, és mind 300 dollár tehát körülbelül 100 ezer forint összegű volt.

Köszönjük olvasóink bizalmát!

Az Index az ország legolvasottabb közéleti újságja. Olvasóink tudatos hírfogyasztásának köszönhetően az Index nemcsak a napi hírversenyben, hanem a legfontosabb minőségi mutatókban is stabil piacvezető. Köszönjük!


Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).