Index – Belföld – Bepereli a Volánbusz Szolnokot, mert közel 2 milliárd forinttal tartozik a cégnek

általa megosztva admin
Kategória:


Korábban a Volánbusz saját zsebből finanszírozta Szolnok helyi közlekedését, de úgy tűnik ezt megelégelte a szolgáltató. A szolnoki önkormányzat 2019 januárja és 2022 decembere között halmozott fel összesen 1,796 milliárdos adósságot.

Ezt az önkormányzat el is ismeri. A szolgáltató most peres úton próbál hozzájutni a pénzéhez, mivel Szolnok a Volánbusz többszöri felszólítása ellenére sem rendezte a már lejárt tartozásait

– közölte a magyarbusz.info.

A 2019 óta felhalmozódott elmaradást maga a szolnoki önkormányzat is elismeri, s megfizetését a társaság és a város között létrejött fizetési megállapodásban vállalta is. Az önkormányzat azonban vállalásának ellenére sem rendezte egy milliárd forintos lejárt tartozását, ezért a Volánbusz felmondta a felek között létrejött fizetési megállapodást és benyújtotta a 2019 és 2022 közötti időszakra vonatkozó  közel két milliárd forintos követelését Szolnok felé.

A polgármesteri hivatalt pedig az üggyel kapcsolatban kereste a Szoljon, ahonnan egy közleményt is kaptak.

A közösségi közlekedés finanszírozásával kapcsolatos probléma nem egyedi, több magyarországi nagyváros küszködik hasonló gondokkal. A szolnoki önkormányzat folyamatos egyeztetéseket folytat a Volánbusz Zrt.-vel a fennálló tartozás kiegyenlítéséről 

– fogalmazott Pókász Endre a polgármesteri hivatal koordinációs és marketing igazgatóság koordinációs és kommunikációs osztályának vezetője. A válasz szerint a közgyűlés május 24-i testületi ülésén erről is tárgyal majd a testület.

(Borítókép: Krizsán Csaba / MTI)

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.