Index – Külföld – Hetvencentis hó hullott a horvát tengerpart közelében

általa megosztva admin
Kategória:


Összeomlott a közlekedés, és teljesen elvágta a hó Dalmáciát Horvátország többi részétől – számolt be a horvát Index. Tegnap délután fél három óta a havazás és a viharos szél miatt egyetlen út sem járható Dalmácia felől Horvátország szíve felé.

A hatalmas havazás miatt sokan az autójukban voltak kénytelenek éjszakázni, ezért Gracacban, Gospicban, Obrovacban és Kninben is menedékközpontokat hoztak létre. A horvát lap azt is megtudta, hogy legalább 25 jármű figyelmen kívül hagyta a vörös riasztást, és behajtott az A1-es autópálya lezárt szakaszára a Sveti Rok alagút közelében.

Emiatt többen elakadtak a hóban, most pedig a speciális egységek próbálják őket kimenteni. A havazás mellett egy erős szélvihar is nehezíti a helyzetet, amely körülbelül 150 kilométer per órás sebességgel fúj.

(Borítókép: Hókotró Horvátországban 2023. február 26-án. Fotó: Goran Kovacic / PIXSELL / Xinhua)

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).