Az újdonság kevesebb, mint 5 másodperc alatt tudja le a 0-100-as gyorsulást.

A 2019-ben debütált 8-as Golfnak tavaly februárban mutatkozott be az első igazán izgalmas sportverziója, a 245 lóerős és 370 Nm-es benzinmotorral szerelt GTI, majd pedig októberben megérkezett a 300 lóerős, illetve 400 Nm-es produkciót előadó GTI Clubsport.

És aztán novemberben lehullott a lepel a 320 lóerős és 420 Nm-es motorral felvértezett, testvérmodelljeitől eltérően nem első kerekes, hanem összkerék-hajtású Golf R, melynek most a hazai ára is kiderült.

A hétfokozatú DSG automata váltós Golf R magyarországi alapára 14,3 millió forint.




Összehasonlításképp, a Golf GTI Clubsport 13,5 millió forinton nyit, a Golf GTI pedig minimum 11,5 millió forint ellenében vezethető haza.

Magyarországon jelenleg a 110 lóerős 1 literes 3 hengeres benzinmotorral és 6-fokozatú kéziváltóval szerelt Golf Life kerül a legkevesebbe, melyért 7,9 millió forintot kell fizetni

A 0-ról 100 km/h-ra alig 4,7 másodperc alatt felgyorsuló Golf R végsebessége a Performance csomag megrendelése esetén 270 km/h, vagyis a maximum 265 km/h-ra képes Golf 7 GTI Clubsport S-t követően immár ez a valaha készült leggyorsabb sorozatgyártású Golf.




 




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!