Sok furcsaságot szül még ez az önvezetés.

A Tesla önvezető rendszere az Autopilot, amelynek egyik látványos szolgáltatása, hogy a kocsit tulajdonképpen távvezérelve magunkhoz tudjuk hívni egy parkolóban. A Smart Summon funkcióra azonban nincs mindenki felkészülve.

Az alábbi videón is egy ilyen vicces, egyben nagyon segítőkész gesztus jelenik meg, amikor egy parkolóból önvezető módban elinduló Teslára azt hiszi egy közeli autós, hogy valamiért a kocsi önálló életre kelt és ezért meg kellene állítani. Csak annyit lát, hogy a sofőr nélküli kocsi elindul, mire a kétségbeesett nő elkezd az autó felé rohanni, hogy csináljon valamit.

A nő el is kapta kocsit, ezt azonban már az autó tulajdonosa is látta, így megállította a járművet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Jó az öreg ralilegenda a háznál.hvg.hu
Autó

Forgalom legalább egyáltalán nem volt az éjszakai útján.