Érkezőben a megoldás azok számára, akik túl gyengének találják a csúcskategóriás amerikai SUV-ot.

A General Motors luxusmárkája, a Cadillac tavaly februárban lebbentette fel a fátylat a 2021-es modellévű vadonatúj Escalade-ről. A monstrum mozgatásáról egy 6,2 literes V8-as benzinmotor gondoskodik, amely 420 lóerős teljesítményű, illetve 623 Nm nyomatékú.

A kiviteltől függően 5,36-5,76 méter hosszú, illetve 3,07-3,4 méteres tengelytávolságú SUV lomhának semmiképp sem mondható, mindenesetre akadhatnak olyanok, akik egy kicsit erősebb Escalade-et is el tudnának képzelni. Jól értesült források szerint a GM rájuk is gondol, és hamarosan várhatóan le fogja leplezni a kompresszoros Escalade-et.

A 2,56-2,88 tonnás divatterepjáró új kivitele előreláthatólag 200 extra lóerőt fog kapni, vagyis teljesítménye eléri majd a 620 lóerőt. A kompresszoros 6,2 literes V8-as benzinmotor az Escalade-en kívül a GMC Yukonban, illetve a Chevrolet Tahoe-ban is felbukkanhat.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!