Index – Gazdaság – Új állami céggel zöldítenék a közösségi közlekedést

általa megosztva admin
Kategória:


2021.02.10. 07:25

Zöldülhet a közösségi közlekedés több állami vállalat együttműködésével ? hangsúlyozta Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. Az autóbusz-állomány környezetbarát fejlesztésére Mobiliti Volánbusz Kft. néven közös vállalatot alapított az MVM zöld közlekedés meghonosításáért felelős társasága, az MVM Mobiliti Kft. és a MÁV-csoporthoz tartozó Volánbusz Zrt. ? írta a Napi.hu a távirati irodára hivatkozva.

Kapcsolódó

Tíz éven belül minden második busz környezetbarát lesz a magyar nagyvárosokban.

A miniszter elmondta: a Mobiliti Volánbusz Kft. életre hívása illetve a Zöld Busz Program keretében elérhető pályázati támogatások lehetővé teszik a környezetkímélő autóbuszok üzemeltetéséhez szükséges infrastruktúra kialakítását, a járművek beszerzését, működtetését.

A Zöld Busz Program 36 milliárd forintos támogatási keretéhez közlekedési vállalatok, önkormányzatok juthatnak hozzá a környezet és a közlekedés zöldítésére, 2029-ig.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).