A jó erőben lévő gázolajos luxusautó meggyőzően teljesít a sebességkorlátozás nélküli autópálya szakaszon.

A Mercedes 2005-ben dobta piacra a zászlóshajó kategóriás S-osztály 221-es sorozatát, mely egészen 2013-ig volt gyártásban.

Az alábbi videó főszereplője is egy ilyen S-Klasse, egész konkrétan egy a gyártás elején, még 2006-ban készült S320 CDI, mely az elmúlt 15 esztendőben mintegy 190 ezer kilométert hagyott maga mögött.

A fedélzeti kamerás felvételről kiderül, hogy hogyan viselkedik egy ilyen 3 literes dízelmotorral, illetve hétfokozatú automata váltóval szerelt korábbi S-osztály az Autobahnon.

A 235 lóerős teljesítményű, illetve 540 Nm nyomatékú V6-os erőforrás a gyári adatok szerint 7,8 másodperces 0-100-as szintidőt, illetve 250 km/h-es végsebességet tesz lehetővé.





Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!