Nem valami mágneses vihar miatt zavarodott meg egyszerre az autók elektronikája.

A Teslákban 2012 óta működik a távoli szoftverfrissítés funkció, amelynek segítségével az interneten keresztül érik el az autókat, így nem szükséges szevizbe gurulni egy-egy funkció vagy menüelem frissítéséhez. A legtöbb autógyártó termékei erre a mai napig nem képesek, egyebek mellett ez is versenyelőnyt jelent a Tesla számára.

A hibajavításokat vagy egyes új funkciók telepítését úgynevezett OTA (over the air) módon hajtják végre. Így frissítik a raktáron álló autók rendszerét is, ami kívülről is igen látványos az alábbi videó tanúsága szerint ? írta az Electrek.

Számos autógyártó dolgozik hasonló fejlesztéseken, legutóbb a Ford jelentette be, hogy az elektromos Mustang Mach-E járművében már távolról frissítik a szoftvereket. Hasonlóra készül a General Motors és Volkswagen is az elektromos autóinál.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A Tesla ugyan a legutóbbi negyedik negyedévében nagyobb profitot és eladásokat realizált, mint egy évvel korábban, azonban a nyeresége első sorban a szén-dioxid-kvótáinak értékesítéséből származott.hvg.hu
Autó

Akkor vélhetően nagyon hasonlóan nézne ki.