A 2021-es specifikációk alapján a sportos német elektromos autókat kicsit ritkábban kell töltőre dugni.

Nyilvánosságra hozta a Porsche a 2021-es modellévű Taycanok hatótávját a szigorú amerikai EPA-szabvány szerint. A 93 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt, 571 lóerős Taycan 4S egy feltöltéssel nagyjából 363 kilométert képes megtenni, ami közel 12 százalékkal több az eddigi 325 kilométernél.

Az ugyanekkora teleppel felvértezett, 680 lóerős Taycan Turbo hatótávja 322-ről 339 kilométerre, a 761 lóerős Taycan Turbo S csúcsmodellé pedig 307-ről 322 kilométerre nőtt.


Porsche Taycan Turbo S


?
Egyelőre nem tudni, hogy a nagyobb hatótávok a gyártó optimalizációinak köszönhetőek, vagy esetleg annak tudhatók be, hogy az új értékeket kettő helyett ötciklusos EPA-mérés szerint adták meg.

A szerdán leleplezett legolcsóbb Taycan alapmodell EPA-szabvány szerinti hatótávja egyelőre ismeretlen. Ez a többi Taycantól eltérően nem összkerekes, hanem hátsókerék-hajtású villanyautó a 93 kWh kapacitású akkumulátorral 484 kilométeres hatótávot biztosít az engedékenyebb európai WLTP-szabvány szerint. Ugyanezen mérés szerint a Taycan Turbo S hatótávolsága körülbelül 416 kilométer.


Porsche Taycan


?
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!