A dél-koreai Kia Mohave kabintere legalább olyan jól néz ki, mint bármelyik prémium kategóriás gyártó modelljének belseje.

Nem különösebben ismert modell a Kia Mohave, pedig a dél-koreai gyártó már 2008-ban piacra dobta. Igaz, mifelénk nem lehet vele találkozni, mert a Közel-Keleten, Dél-Amerika és Ázsia területén árusították. 2019-ben jelent meg a jelenlegi generációja, amelyet idén frissítettek fel.

A gyártó az anyacég logóját annak ellenére sem használja a modellen, hogy ez az egyik legnagyobb és legtöbb luxust kínáló autója. A járművet a Mohave felirat díszíti, és egy önálló embléma, a Kia logójával a kabintérben sem lehet találkozni, így tulajdonképpen külön luxustermékként tekinthet rá a tulajdonosa.

Meglepő, de az autóban csak egy 3.0 literes 260 lóerős motor van, amely ráadásul dízel. A kocsi ettől eltekintve fényűző kívül-belül a kivitelezés, az anyagválasztás és a felszereltség szempontjából is. A képeken a Gravity és a Masters variánsok láthatóak, amelyek közül a második a 20 colos kerekekkel, az Alcantara kárpittal és a látványos kabintérvilágítással igazán elegáns.

Az idei modellévre intelligens vezetési asszisztensrendszert is kapott a Mohave, amely képes GPS-alapon a jármű szükséges sebességét az autópálya-kijárat vagy feljáró ívéhez igazítani.

A fenti prémium összetevők dacára az igen látványos és elegáns Kia Mohavék nem megfizethetetlenül drágák. A Platinum jelzésű modell ára Dél-Koreában 48,7 millió wonról indul, ami 13 millió forintnak felel meg, míg az abszolút csúcsmodell Gravity 56,94 millió wonról, 15,4 millió forintról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Komoly újdonság, hogy a márkán belül elsőként kapott mild hibrid hajtásláncot a városi autóba.



hvg.hu
Autó

A hátsókerék-hajtású, nagyméretű túraautók még látványosabbak lesznek.