A Vision-S koncepció az Alpok útjait járja.

A japán cég december elején kezdte tesztelni elektromos kocsijának prototípusát, miközben korábban azt közölték, hogy nem akarnak autógyártásba fogni. A napokban felkerült az internetre egy videó, amelyen jól láthatóan egy elég kiforrott modell járja az utakat, amely akár gyártásközeli változat is lehetne. 




A tesztjármű radarokkal, kamerákkal, számtalan optikai szenzorral van felszerelve, amelyek az autonóm működését segítik. A videóban látszik a gesztusvezélés fejlesztése, a hangalapú funkciók használata, a vezeték nélküli szoftveres frissítések lehetősége, az 5G hálózati kapcsolódás is ? csupa olyasmi, amelyek manapság az autóipari fejlesztések legfontosabb szoftveres kérdéseit jelentik.




Az autóba hatalmas központi képernyőt szereltek, az oldalsó tükrök helyén pedig ezen is kamerák vannak, mint néhány más, ma már tömeggyártásba került autón. 





A kocsiban két, egyenként 286 lóerős villanymotor van, amelyek révén az autó 4,8 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet, a végsebessége pedig 240 km/h. Platformját az ausztriai Magna Steyrnél fejlesztették, a Sony szerint egyéb járművek építésére is használható.

Az egyelőre nem derült ki pontosan, hogy a Sony milyen célból teszteli a kocsit: jelenleg is azt kommunikálják, hogy mobilitási megoldásaik fejlesztéséhez kell a gyakorlatba is átültetniük a rendszereiket. A hegyi szerpentineneken kanyargó autó videója mellett mindenesetre egy másik anyagot is megjelentetett, amely kicsi jobban megvilágítja azt, milyen fejlesztési folyamatok zajlanak házon belül.





Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A teljesen önállóan dolgozó töltőegység, mint egy jólnevelt komornyik végzi a dolgát.



hvg.hu
Autó

Több mint 26 ezer zöld rendszámos autó van már forgalomban, de úgy tűnik, a plug-in hibridektől visszavehetik ezt a kedvezményt.