Index – Külföld – Van olyan egészségügyi dolgozó, aki 22 kilométert sétál a munkába

általa megosztva admin
Kategória:


Az Index is beszámolt róla, hogy Spanyolországban óriási gondokat okozott a Filomena vihar, ami hatvan centiméteres hóval borította el Madridot. A repteret lezárták, de a vasútközlekedés és az áru- és teherszállítás is leállt.

Mivel az közösségi közlekedés sem működik egészében még, így számos egészségügyi dolgozó gyalog kelt útra, hogy beérjen munkahelyére és ott felváltsa a kollégáit, illetve az utak járhatatlansága miatt a Covid-vakcinák célbajuttatása is akadozik. 

A helyzetről a közösségi médiában több egészségügyi dolgozó is beszámolt. 

Egy Twitter-videón két nővér, Paco és Mónica 22 kilométeres félmaratoni gyaloglását, míg egy Paz nevű nővér is 20 kilométeres nordic walking-os etapját adta hírül.

Több hasonló történetről tájékoztattak Spanyolországban, ezek után az ország egészségügyi miniszter, Salvador Illa szintén a Twitteren fejezte ki háláját az egészségügyi dolgozóknak az elkötelezettségükért.

A spanyol hatóságok azt ígérik, hogy hamarosan helyreállítják az ország közlekedését, addig is a rendőrség segít a kiemelt személyek és szállítmányok célbajuttatásában. 

.

Helyenként hatvan centiméter magas a hó.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.