Az amerikai gyártó belépőszintű új villanyautójának hatótávolsága mintegy 390 kilométer.

A Tesla 2019 márciusában mutatta be legfrissebb típusát, az általunk is alaposan letesztelt Model 3 alapjaira épülő Model Y szabadidőautót. A Tesla Model Y kedvezményekkel csökkentett amerikai alapára eddig 42 910 dollár (12,7 millió forint) volt, most azonban megérkezett az ennél is olcsóbb alapmodell.

A Standard Range kivitel kedvezményes ára 34 910 dollár (10,3 millió forint). Ezért az összegért egy olyan, 0-ról 100 km/h-ra 5,4 másodperc alatt felgyorsuló, 217 km/h végsebességű elektromos autó vezethető haza, mely egy feltöltéssel mintegy 390 kilométert képes megtenni, még pedig a szigorú EPA-szabvány szerint.

Összehasonlításképp, az eggyel drágább Long Range változat 5,1 másodperc alatt tudja le a 0-100-at, ugyancsak 217 km/h a végsebessége, a hatótávolsága viszont eléri az 520 kilométert.

Az 52 910 dolláros (15,6 millió forint) Performance csúcsmodell 3,7 másodperc alatt katapultál 0-ról 100-ra, maximum 241 km/h-val képes gurulni, a hatótávolsága pedig 485 kilométer.

A Tesla Model Y mostantól 7 személyes változatban is rendelhető, az opció felára 3 000 dollár (885 ezer forint).


A harmadik sorban erősen korlátozott a hely


?




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Az új akkumulátortechnológia az eredetileg tervezettnél hosszabb hatótávot tesz lehetővé.



hvg.hu
Autó

Mostantól nagyobb távolságokat lehet megtenni az amerikai gyártó villanyautóival.