A brit luxusautó-gyártó rekordeladással zárta a 2020-as évet, köszönhetően elsősorban a kínai piacnak.

A Bentley nyilvánosságra hozta legfrissebb eladási mutatóit, melyekből kiderül, hogy sem a koronavírus-járvány, sem a Brexit nem gyakorolt negatív hatásokat a cég forgalmára.

A Volkswagen konszernhez tartozó brit luxusmárka 2020-ban 11 206 autót adott el, ami mintegy 2 százalékos növekedést jelent az előző évi adathoz képest. 101 éves fennállása során eddig még egyetlen évben sem gyártott ilyen sok új autót a Bentley.

A jó eredmény elsősorban a kínai piacnak köszönhető, ahol 48 százalékos növekedést követően tavaly már 2 880 Bentley-t adtak el.

Ázsiában és Amerikában szerény mértékű, 6, illetve 4 százalékos növekedést regisztrált a gyártó, az Egyesült Királyságban, Európában és a Közel-Keleten viszont rendre 22, 18, illetve 14 százalékkal kevesebb Bentley fogyott tavaly, mint 2019-ben.


A legfrissebb Bentley a nemrégiben megújult plugin hibrid Bentayga


?




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!