Az amerikai gyártó új terepjárója minden korábbinál szellősebb utas- és csomagtérrel bír.

A Jeep 1993-ban dobta piacra a Grand Cherokee első generációját, melynek negyedik generációja még 2011-ben mutatkozott be. És most megérkezett a teljesen új Grand Cherokee L:




Az újdonság típusjelzésében található L a hosszabb tengelytávra, illetve a három üléssorra utal. A Grand Cherokee L nem kevesebb, mint 5,2 méter hosszú, vagyis még a BMW X7-esnél is kicsit nagyobb. A 3,09 méteres tengelytávolságú terepjáró alapáron 18 colos kerekeken gördül, de felár ellenében akár 20 colos kerekekkel is rendelhető.




A motorháztető alatt alaphelyzetben egy 3,6 literes V6-os benzines egység található, a maga 290 lóerős teljesítményével, illetve 348 Nm-es nyomatékával. Akinek esetleg ez kevés lenne, az választhatja az 5,7 literes Hemi V8-as változatot is, melynek 357 lóerős teljesítménye, illetve 529 Nm-es nyomatéka lehetővé teszi akár 3,2 tonnás vontatmányok elhúzását is.




Az alapmodell hasmagassága 21,6 centiméter, az opcionális légrugóval viszont akár 27,7 centiméternyi távolság is lehet a talaj és a kocsi alja között. A kisebb motor esetén feláras az összkerékhajtás, a V8-as változatnak viszont alapáron hajtott mind a négy kereke.







A kormány mögötti digitális műszeregység 10,3 colos képátlójú, a központi érintőkijelző kiviteltől függően 8,4-10,1 colos. A harmadik üléssor mögött 484 liternyi csomagnak jut helye, két üléssor használata esetén viszont akár 1 328 liternyi pakk is befér az utasok mögé.




Az egyelőre ismeretlen árú Jeep Grand Cherokee L forgalmazása várhatóan az év közepén kezdődik meg.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!