Index – Külföld – Olaszországban is szigorítanak

általa megosztva admin
Kategória:Olaszországban továbbra is ismétlődik a szigorú korlátozások és részleges oldásuk, keddtől ismét zárlatot rendeltek el, a tartományok határait pedig január közepéig tartják zárva. Ezzel egy időben az országban már 140 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be ? írja az MTI.

A hétfői egy napos oldás után vízkereszt ünnepére újból egész napos kijárási tilalom lépett életbe, lezárták a kereskedelmet és a vendéglátást. A szigorítások már december 24-e óta tartanak.

Január 7-től a korlátozások és oldások váltakozása folytatódik. A munkanap január 7-én és 8-án napközben feloldják a kijárási tilalmat, újranyitnak az üzletek és elvitelre dolgozhat a vendéglátás. Hétvégére azonban közepes járványfokozatot rendelnek el, ennek értelmében napközben nem lehet elhagyni a városok, települések területét, és éjszaka továbbra is érvényes a kijárási tilalom, zárva tartanak a kereskedelmi központok.

A kormány hétfői döntése alapján január 11-től ismét színek alapján osztják fel az országot a járványveszélyesség fokozatai szerint. Ahol a reprodukciós ráta egyes érték fölé emelkedik, narancssárga, vagyis közepesen veszélyes területnek nyilvánítják a régiót. Nem kizárt, hogy ismét lesznek teljesen lezárt vörös zónák is, ahol pedig rendkívül jónak bizonyulnak a járványadatok úgynevezett fehér övezetet rendelhetnek el.

Egyenlőre egészen január 15-ig tilosnak számít a tartományok közötti közlekedés.

Olaszországban újraindítják a tantermi oktatást is a 14 évnél idősebb tanulók számára is január 11-től, akiket október vége óta digitálisan tanítanak. A diákok jelenléte az első fázisban ötven százalékos lesz. Több tartomány, köztük az északkeleti Veneto és Friuli azonban jelezte, hogy január végéig meghosszabbítja a digitális oktatást gimnazisták és szakközépiskolások számára.

Az ünnepi hetekben a napi tesztelések száma százezer alá süllyedt a korábbi kétszer ennyihez képest. A tesztelések és az azokon szűrt új betegek aránya továbbra 13 százalék fölött van. A halottak száma megközelítette a 76 ezret.

Kedden érkezik meg az országba a Pfizer-BioNTech oltóanyag újabb 470 ezer adag szállítmánya. Eddig közel 950 ezer adag oltóanyag érkezett. December 27. óta több mint 178 ezer személyt oltottak be: majdnem 150 ezer egészségügyi dolgozót, a többiek között pedig idősotthonok lakóit. A beoltottak között 108 ezer a nő. Az vakcinában részesültek több mint fele 50 és 59 év közötti volt.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.