Néhány hét múlva várhatóan 10-15 forinttal kérnek majd többet az üzemanyagokért a kutakon.

November közepe óta folyamatosan drágulnak az üzemanyagok, egy liter 95-ös benzin most átlagosan 375 forintba kerül, 22-vel többe a másfél hónappal ezelőttinél. Ugyanebben az időszakban a gázolaj átlagára 30 forinttal, 394 forintra emelkedett.

Hétfőn több hónapos csúcsra ért a Brent típusú nyersolaj ára: egy hordóért 53,3 dollárt kértek. Utoljára tavaly márciusban kínálták ennyiért, míg ősszel előfordult, hogy csupán 37-dollárért adták-vették. Az RTL Klub Híradójának nyilatkozó elemző, Pletser Tamás szerint az emelkedést a vakcinák megjelenése, így a járványból való kilábalás híre hajtja.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője szerint a következő hetekben a hazai üzemanyagárak tovább emelkedhetnek, összességében 10-15 forinttal kerülhet majd többe a mostaninál a benzin és a gázolaj.

A riportban az is elhangzott, hogy míg 2019-ben 100, addig tavaly ?csak? 92 millió hordó volt a napi olajfogyasztás világszerte. Elemzők szerint 2021 második félévében közelítheti majd meg a kereslet a járvány előtti szintet, akkor még jelentősebb üzemanyagdrágulás jöhet.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A lényeg éppen az, hogy ne vegyük észre.hvg.hu
Autó

A kormány 2021-re nem változtatott az üzemanyagok biorészarányán, azonban a következő években fokozatosan nőni fog a fejlett bioösszetevők aránya.