Index – Külföld – Németország tavaly túlteljesítette az éghajlatvédelmi célkitűzését

általa megosztva admin
Kategória:Németország túlszárnyalta a 2020-as éghajlatvédelmi célkitűzését, ám ez többnyire a járvány hatásaival és nem az éghajlatváltozással kapcsolatos politikájának köszönhető. A berlini székhelyű Agora Energiewende hétfői jelentése szerint Európa legnagyobb gazdasága az 1990-es évhez képest 42,3 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt juttatott a légkörbe tavaly. Az eredeti célkitűzés a 40 százalékos csökkenés elérése volt ? számolt be az MTI.

A vállalat számításai szerint Németország károsanyag-kibocsátása több mint 80 millió tonnával esett vissza tavaly 1990-hez képest, nagyjából 722 millió tonnára csökkenve.

A visszaesés kétharmada az ipari termelés, a közlekedés és a mindennapi élet lelassulását eredményező koronavírus-járvánnyal van összefüggésben.

A szakértők úgy gondolják, hogy normális körülmények között a csökkenés 37,8 százalék (25 millió tonna) lett volna 1990-hez képest.

Németországnak tavaly első ízben sikerült több áramot termelnie szélenergiából, mint szénből.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).