Megkezdődik a valaha készült legerősebb sorozatgyártású Peugeot európai forgalmazása.

A Peugeot 2018-ban dobta piacra a teljesen megújult második generációs 508-as modelljét, melyből idén szeptemberben leplezték le a márka fennállásának 210 évfordulójára készült legsportosabb hibrid változatot, az 508 PSE-t (Peugeot Sport Engineered).

A franciaországi Mulhouse-ban gyártott összkerekes újdonságnak most megkezdődött az európai forgalmazása. A szedán alapmodell minimum 66 640 euró (24 millió forint) kifizetését követően vezethető haza, a kombi kivitel árcéduláján pedig 67 940 eurós (24,5 millió forint) összeg olvasható.




A motorháztető alatt egy 1,6 literes 4 hengeres turbós benzinmotor található, ami két villanymotorral kiegészülve 360 lóerős rendszerteljesítményt, illetve 520 Nm-es csúcsnyomatékot tesz lehetővé.

A 0-ról 100 km/h-ra 5,2 másodperc alatt kilövő, nyolcfokozatú automata váltós újdonság 3 másodperc alatt ugrik fel 80-ról 120-as tempóra és a gyorsulásának csak 250 km/h-nál szakad vége. Az elöl 24, hátul 12 milliméterrel szélesített nyomtávú 508 PSE 20 colos kerekeken gördül.




A 2,03 literes fogyasztásúnak ígért plugin hibrid tisztán elektromos módban maximum 140-nel képes haladni, a WLTP-szabvány szerinti e-hatótáv 42 kilométer.

A 11,5 kWh kapacitású akkumulátor otthoni konnektorról 7 óra alatt tölthető fel, 22 kW-os teljesítmény mellett viszont akár 2 óra alatt is letudható egy teljes töltés.




A típus 225 lóerős és ugyancsak zöld rendszámos hibrid változata hazánkban 14,5 millió forintos alapárral rendelkezik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!