Index – Belföld – A mentők az ünnepek alatt is teljes készenlétben állnak

általa megosztva admin
Kategória:Magyarország 255 mentőállomásán egyszerre 1700 mentőápoló, mentőgépkocsi-vezető, mentőtiszt, mentőorvos és mentésirányító lesz szolgálatban – közölte  Győrfi Pál,  az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel. 

A szóvivő – a korábbi évek tapasztalatairól is beszámolt. Karácsonykor a mentőegységek a fővárosban rendszerint napi 700, míg országszerte több mint 2500 esetben nyújtanak életmentő segítséget. Ilyenkor általában nő a háztartási balesetek száma is, gyakoriak a vágott, metszett sérülések a karácsonyfák faragása miatt, valamint a főzés közbeni forrázásos balesetek – sorolta a szóvivő.

Korábban írtuk, hogy Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalán tette közzé, hogy karácsony közeledtével Győrfi Pál mit tanácsol azért, hogy „ne okozzunk magunknak bajt, a mento?so?knek pedig pluszmunka?t”.  A szóvivő hamar meg is írta intelmeit: 

Győrfi Pál arra is felhívta a figyelmet, hogy a szén-monoxid-mérgezésre is figyeljünk, valamint a körültekintő, az út- és a látási viszonyoknak megfelelő közlekedés fontosságára is. Győrfi Pál azt kérte, hogy az ünnepek alatt is mindenki tartsa be a koronavírus-fertőzés megelőzésének, az egészség megőrzésének szabályait.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.