Ha valakinek sikerül beindítani az időgépet az jelentkezzen.

A Haynes kézikönyvek évtizedek óta használatosak első sorban otthoni szerelgetésekhez. Az útmutatók lényegében minden mozzanatot alaposan leírnak egy-egy autó karbantartásához. Most a kiadó, amely pont idén jelentette be, hogy tényleges könyvként nem fogja már kiadni ezeket a szerelési útmutatókat, a humorát viszont megvillantotta azzal, hogy kiadják az időgép javítási kézikönyvét.

A DeLorean DMC-12-es ,amely az őrült tudós Doc Brown által fejlesztett időgép alapja és 88 mph/h-s sebességnél lép át az időkapun régóta egy ikon. A kocsi legnagyobb csodája a fluxuskondenzátor, ami az időutazást lehetővé teszi.

Bár az 1985-ben megjelent Vissza a jövőbe film sem mentette meg a csődtől a DeLorean Motor Company-t az autójuk a 80-as évek egyik legnagyobb filmes szimbóluma lett. A Haynes kézikönyv pedig rengeteg apró részletet mutat meg az eredeti filmes autóról valamint a második rész már repülő autójáról. A könyv még nem jelent meg egyébként, majd csak 2021 márciustól lesz elérhető. Érdekesség, hogy ezt az útmutatót elvileg kéménykötésben, még rendes könyvként is piacra dobják. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


László Ferenc
Autó

A nagy autószalonok érdekesebb rétegeit jelentik a nagyobb pavilonok mellett, a kicsikben kiállított tematikus gyűjtemények. A mostani Párizsi Autószalonon egy csomó, híres filmes autót tereltek egybe. A franciák persze, leginkább franciákat.