Tavasztól nálunk is elérhetőek a kínai gyártó modelljei.

A kínai tulajdonú LEVC (London Electric Vehicle Company), mely leginkább az angol főváros taxijainak szállítójaként ismert, úgy döntött magyarországi fogalmazásba kezd. Autóikat a Gablini csoport fogja árusítani, első körben a TX taxit, a TX Shuttle-t és egy elektromos kisbuszt VN5 néven.

A cég a belépéssel kapcsolatban azt közölte, hogy Magyarországon egyértelmű az e-mobilitás iránya, hogy nullaemissziós járművekre üjenek át az emberek. A hazai importőr pedig úgy látja, lehet piaca nálunk is a nagyobb hatótávú, könnyű elektromos haszonjárműveknek.
















Az angliai Coventryben található LEVC több mint 100 éve gyártja a hivatalos londoni fekete autókat, amelyeknek 2018-ban érkeztek meg az első elektromos változatai. A járművek részben tisztán elektromos módban tudnak üzemelni nagyjából 100 kilométeren keresztül, egyéb esetben pedig egy hatótávnövelő motor tölti az autó akkumulátorát, amivel további 400 kilométert tud megtenni.

A cég TX járművét felszereltségtől függően 55 ezer és 58 ezer font (21 – 23 millió forint) között árulják Angliában cégeknek forgalmi adó nélkül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


MTI / hvg.hu
Autó

Norvégia az első európai piac, ahol megjelent az Xpeng.



hvg.hu
Autó

A napokban indult el a tisztán elektromos Audi e-tron GT gyártása, amelynek alumíniumkarosszériája Magyarországon készül.