Szimulátorjátékosokat kért fel a Ford, hogy mondják el, milyen lenne a számukra tökéletes jármű.

A Team Fordzilla P1 versenyautó története idén márciusban kezdődött, amikor a gémereket arra kérték, hogy a Twitteren szavazzanak egy általuk ideálisnak tartott autó jellemzőire, többek közt az üléshelyzetre, a motor beépítésére és a cockpit kialakítására.

Összesen 250 ezer ember segített tervekkel, amelyekből a végleges dizájnt már a Ford tervezői szintetizálták. A futurisztikus formájú járműre a vadászrepülőket idéző nagyméretű kupolával rendelkező utasteret álmodtak meg, de alaposan kidolgozták a jármű aerodinamikai modelljét is. A belső tér még inkább a számítógépes játékok használóinak kedvez, alig található benne bármilyen kezelőszerv.







A Team Fordzilla P1 a Ford legelső autója, amelynek teljes alkotási folyamata digitálisan, bármilyen valós, személyes interakció nélkül történt. A jelenleg is fennálló járványhelyzet miatt a járművet egy olyan csapat tervezte, amelynek tagjai sosem találkoztak, a távolból, öt különböző országban dolgozva működtek együtt.







Az alig hét hét alatt tervezett autóban számtalan kis geg van, ami kifejezetten a gémereknek szól. Ilyen a navigátor ülése előtt, a padlón egy AFK (nincs a gépnél) üzenet, ami utalás arra, hogy az autó használója most nem a számítógépnél ül. A #levelup felirat arra emlékeztet, hogy a játékosok és a versenyzők újra meg újra javítani akarnak a teljesítményükön, míg a #liftoff grafika azt jelzi, hogy ezt a versenyautót a virtuális világból átemelték a valóságba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A menedzserautóként nálunk is népszerű Mondeo alaposan megváltozik.



hvg.hu
Autó

A legújabb Ford F-150-ben olyan első ülések lesznek, amelyek szinte tökéletes ággyá alakíthatók.