A kamiont bekamerázták, és a sofőröket is figyelték.

Álcázott rendőrkamiont vetettek be a Bács-Kiskun megyei rendőrök ? számolt be az RTL Híradó. A jármű kívülről semmiben sem különbözött a többi kamiontól, de körben kamerákat telepítettek rá, és így buktatták le az előzési tilalmat megszegő, vezetés közben telefonáló vagy épp laptopon filmet néző kamionsofőröket az M5-ösön.

A lebukott sofőröket a közeli parkolóba vezették és pénzbírságot kaptak. A mostani ellenőrzésnél azt tapasztalták a rendőrök, hogy a magyar sofőrök többsége szabálykövető, inkább a külföldi kamionosokkal volt probléma.

A rendőrség azt ígérte, hogy folytatni fogják az ilyen akciókat.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Egészen változatos szabályszegéseket mutat be a rendőrség a saját háza tájáról: akad záróvonalon előzés, piros lámpán áthaladás és elsőbbség meg nem adása is.hvg.hu
Autó

A budapesti rendőrök hat napon keresztül, civil autókból ellenőrizték a szabálytalankodó autósokat a fővárosban. Razziájukról válogatásvideót készítettek, amelyben három percben 15 szabálytalanságot mutatnak meg.