Egyre kreatívabb megoldásokkal rukkol elő a hatóság.

Hosszú sora van már a rendőrségi videóknak, amelyeken civilnek tűnő, kamerával felszerelt autókkal szűrik ki a forgalomban a szabálytalan autósokat. Legutóbb az M5-ös autópályán egy eddig nem ismert módszert is bevetettek, egy kamiont kameráztak be, amely ezek után elvegyült a forgalomban.

Mint a videón látni, nemcsak fuvarozókat ellenőriztek, hanem személyautósok szabálysértéseit is felvették, amelyekre a közelben lévő kollégáik reagáltak. A jelenetekben leginkább olyan kamionosok szerepelnek, aki megszegték a 7,5 tonnánál nehezebb járművekre vonatkozó nappali előzési tilalmat.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Még a múlt héten vették videóra, amint egy franciaországi úton egy kamionos szokatlanul agresszíven viselkedett a forgalomban.



hvg.hu
Autó

Több mint ezer beküldött videónál járnak csak idén.