Ezzel a lengyel aprósággal képzeletben egészen 1986-ba gurulhatunk vissza.

1972-t írtunk, amikor a Fiat piacra dobta a 126-os modelljét, ami a gyártó hazájában 1980-ig volt kapható. Mifelénk azonban nem ez az eredeti típus, hanem a Lengyelországban gyártott kivitel, vagyis a Kispolszki lepte el az utakat.

Az 1973-tól egészen 2000-ig gyártott Polski Fiat 126p ma már egyre ritkábban bukkan fel Magyarországon, most viszont találtunk belőle egy éppen új gazdára váró, remek állapotú példányt.




A Nagyatádon hirdetett Kispolszki 1986 októberbében látta meg a napvilágot és azóta mintegy 69 ezer kilométert tettek meg vele.







A sárga fényezésű lengyel apróságot első tulajdonosa kínálja eladásra. A magyar okmányokkal rendelkező, forgalomból ideiglenesen kivont, garázsban tárolt autó árcéduláján 699 ezer forintos összeg olvasható.




 







Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!