A kékvérű brit roadster végsebessége jelentősen meghaladja a 300 km/h-t.

A Bentley az év elején leplezte le a Bacalart, mely nem más, mint egy egy abszolút tető nélküli, teljesen személyre szabható luxusautó.







Ha valaki eddig esetleg azt gondolta, hogy a Bacalar megmarad egzotikus tanulmányautónak, az bizony tévedett, ugyanis a modellnek már javában zajlik a gyártás beindítása előtti tesztelése.




A 22 colos kerekeken gördülő újdonság 20 centiméterrel szélesebb a normál kabrió kivitelű Continental GT-nél, és mivel számos alkatrésze szénszalás anyagból, illetve alumíniumból készül, jelentősen könnyebb is annál.

A motorháztető alatt egy 6 literes biturbó W12-es erőforrás található, melynek 659 lóerős teljesítménye, illetve 900 Nm-es nyomatéka egy szupergyors működésű nyolcfokozatú duplakuplungos automataváltón keresztül érkezik meg a kerekekre.




Az összkerékhajtású, de az erőt alapvetően inkább hátra küldő Bentley 3,5 másodperc alatt lő ki állóhelyzetből 100-as tempóra, a végsebessége 322 km/h.

A mindössze 12 példányban gyártandó kétszemélyes Bentley Bacalar ára 1,5 millió font, vagyis mintegy 590 millió forint.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!