A négykerékhajtású Audi S3 rácfelvarrott verziója idén augusztusban debütált és máris megérkezett hozzá a látványosabb és teljesítményben is némi pluszt adó tuningváltozat.

A német Abt Sportsline cég mindig az elsők között készíti el tuningcsomagjait az Audi éppen aktuális kínálatához, ennek jegyében most a kompakt méretű S3-as kapta a maga teljesítménynövelő csomagját.

Az Abt elsődlegesen a motorvezérlését programozta át a négyhengeres, 2.0 literes TFSI motornak, ennek nyomán 60 lóerővel lett izmosabb a normál változathoz képest az S3-as. A 370 lóerős teljesítmény mellé a nyomatéka is növekedett, immár 450 Nm-re, amely 50 Nm-rel több a kiindulási értéknél. A hajtáslánc egy 7-fokozatú duplakuplungos sportváltóban folytatódik, és természetesen az Audi quattro-rendszere a további elem, ami a kerekek felé viszi a motor erejét.













Az Abt ugyan nem közölt menetdinamikiai adatokat a tuning után, de minden bizonnyal jobbak az értékek, mint a gyári változat 4,8 másodperces 0-100 km/h-s sprintje, valamint a 250 km/h-nál leszabályozott végsebessége. A tuning technikai elemei még a négy, 102 milliméteres rozsdamentes mattfekete véggel ellátott új kipufogórendszer. A tuningolt S3-ashoz egyedi „Sport GR 20-as” fekete, selyemfényű könnyűfém felniket is kínálnak.





A modell piaci megjelenése igen közel van, mert a premier után januártól meg is lehet venni a tuningműhelytől.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A napokban indult el a tisztán elektromos Audi e-tron GT gyártása, amelynek alumíniumkarosszériája Magyarországon készül.



hvg.hu
Autó

A tavaly év végén frissült testvérpár az Audi RS5 Sportback és Cupéból, most ez utóbbi, a kétajtós változat kapott egy kellemes tuningcsomagot.