Az elképesztő menetdinamika zálóga az alacsony tömeg és az 1 800 lóerő feletti teljesítmény.

A Hennessey 2017 végén lebbentette fel a fátylat a Bugatti Chiron-gyilkosnak kikiáltott Venom F5-ről, amely a világ leggyorsabb és legerősebb szeléről, az F5 tornádóról kapta a nevét. Találó módon, ugyanis a fejlesztők a bejelentéskor azt ígérték, hogy a járgány végsebessége eléri a 480 km/h-t.

Azóta kiderült, hogy a hiperautó ennél is gyorsabb lesz, a végsebessége nagyjából 500 km/h körül alakul majd, most pedig végre az autó végleges változatáról is lehullott a lepel.







A szupermerev karbon karosszériás Venom F5-ben a kezdeti időkben egy 1 600 lóerős 8 literes biturbó V8-as erőforrás volt, ami mostanra átadta a helyét egy meglepő módon kisebb lökettérfogatú, 6,6 literes biturbó V8-as egységnek.

Ez 8 ezres percenkénti fordulatszámon nem kevesebb mint 1 817 lóerős teljesítményt szabadít rá a kerekekre szerénynek éppen nem mondható 1617 Nm-es nyomaték mellett, ami 5 000-es fordulaton ébred.




A gyártó közlése szerint a 0-100 km/h sprintet 2,6 másodperc alatt lehet letudni a hétfokozatú váltós autóval, de ami ennél sokkal inkább lehengerlő, az a 4,7 másodperces 0-200 km/h, illetve a 8,4 másodperces 0-300 km/h szintidő.

És még egy adat: állóhelyzetből 15,5 másodperc alatt katapultál az alig 1 360 kilogramm tömegű Venom F5 400 km/h tempóra.







Az árcédulán 2,1 millió dollár (615 millió forint) olvasható, és összesen 24 példány készül a legújabb hátsókerék-hajtású hiperautóból.




 




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!