A Volkswagen népszerű dobozos autója ezúttal a gépháztető alatt újult meg.

A Volkswagen 2003-ban dobta piacra a Transporter/Multivan széria ötödik generációját, a T5-öt. Ennek első faceliftje T5.2 néven 2009-ben mutatkozott be, majd pedig 2015-ben feltűnt a színen a második komolyabb ráncfelvarrást követően T6 névre keresztelt változat. A típust legutóbb tavaly módosították, amikor megérkezett a T6.1, amely most átdolgozott dízelmotorokat kapott.

Az új motorokkal a T6.1 minden további nélkül teljesíti a legszigorúbb új károsanyag-kibocsátási normákat: a nitrogénoxid-kibocsátása 50 százalékkal, a 100 kilométerenkénti üzemanyag-fogyasztása pedig mintegy 0,5 literrel csökkent.

Említést érdemel többek között a két SCR-katalizátor, a dupla adagolós AdBlue-rendszer, illetve a 27 literesre növelt AdBlue-tartály. Megújult a turbófeltöltő, 2500 barra növelték a befecskendezési nyomást és egy új kipufogógáz visszavezetést is kapott a típus.

A 2 literes 4 hengeres új motort elsőként a T6.1 150 lóerős személyautó változatába szerelik be, de a későbbiekben a haszonjármű kivitelek és az egyéb teljesítményű változatok is megkapják majd. A T6.1 modernizált dízelmotorja 90, 110 és 150 lóerős változatokban készül, a csúcsot pedig a 198-ről 204 lóerőre növelt teljesítményű biturbó 2.0 TDI jelenti. A menetteljesítmények változatlanok maradtak.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A német gyártó nemcsak az USA-ban, hanem Európában is leállhat a közel öt évtizedes múltra visszatekintő típus forgalmazásával.



hvg.hu
Autó

A Tiguan alá pozícionált újdonság mozgatásáról egy 1,5 literes turbós benzinmotor gondoskodik.