A napokban indult el a tisztán elektromos Audi e-tron GT gyártása, amelynek alumíniumkarosszériája Magyarországon készül.

Az Audi győri gyáregysége régóta nem csak motorgyártással és autó-összeszereléssel foglalkozik, de itt készülnek olyan sportkocsik külső elemei is, mint az Audi R8, valamint további néhány nagyteljesítményű Audi RS modell karosszéria eleme is. Ezen túlmenően a Lamborghininek és a Bentley-nek is szállítanak a győriek. A legutóbbi munkájuk pedig az Audi e-tron GT, amelyhez itt gyártják az ajtókat, a sárvédőket, motorháztetőt a csomagtér-ajtót.










Az Audi e-tron GT leginkább a Tesla Model S és Porsche Taycan vetélytársának tekinthető, a csúcspéldányai esetében a teljesítménye 598 lóerő. A kocsiban egy 84 kWh-s nettó kapacitású akkumulátor kap helyet, amellyel elvileg 488 kilométer. A kocsi végsebessége 240 km/h és elvileg egyenáramú villámtöltéssel 10 százalékról 80 százalékra 15 perc alatt feltölthető 350 kW-os töltési teljesítménnyel számolva.

A modell első példányai már elvileg a jövő év első felétől a kereskedésekben lehetnek, miután a napokban elindult a gyártása Nikelsurmban. A várható áráról nem hivatalos információk vannak, de a Taycan áraiból kiindulva a hasonló kvalitású autó ára 50 millió forint környékén várható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


MTI / hvg.hu
Autó

2022-ben indítanak márkacsapatot a világ legismertebb terep-rali versenyén.



hvg.hu
Autó

A tavaly év végén frissült testvérpár az Audi RS5 Sportback és Cupéból, most ez utóbbi, a kétajtós változat kapott egy kellemes tuningcsomagot.