A Nissan elektromos autója ráncfelvarrást kapott.

A Nissan 2010-ben dobta piacra világszerte népszerű villanyautóját, a Leafet, melyből 2017-ben mutatkozott be az elsőtől az utolsó csavarig teljesen új, megnövelt hatótávolságú és erősebb második generáció. És most az utóbbi modell átesett az első enyhébb faceliftjén.

Mivel egy nem túl régi modellről van szó, nem meglepő, hogy a külsőhöz nem nyúltak hozzá a fejlesztők, a frissített modellt kívülről lényegében csak az új fényezésről, a Ceramic Grey fantázianevű szürke színről lehet felismerni.




Az alapáras Wi-Fi hotspot mellé négyféle adatcsomagot lehet választani, az infotainment rendszer nemcsak a navigációt támogatja mindig friss online közlekedési adatokkal, hanem az utasok számára is képes vezeték nélküli internet-hozzáférést biztosítani.

Továbbfejlesztették az okostelefonos alkalmazást, mellyel a töltésvezérlésen kívül az ajtó nyitás/zárás is kezelhető, illetve leellenőrízhető, hogy az autóval elhagynak-e egy megadott területet, vagy túllépnek-e egy bizonyos maximális sebességet.

Alapáras a kormány-beavatkozással kiegészített holttérfigyelő, a Tekna csúcsmodell pedig digitális belső visszapillantó tükröt kapott.

A már nemcsak magasságában, hanem mélységében is állítható kormányú felfrissített Nissan Leaf németországi alapára 29 233 euró (10,3 millió forint). A típus 40-62 kWh kapacitású akkumulátorral, 150-218 lóerős teljesítménnyel rendelhető, a WLTP-hatótáv 270-385 kilométer körül mozog.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Ez az új kínai villanyautó mind design, mind méret tekintetében komoly hasonlóságot mutat a Nissan Leaffel.



László Ferenc
Autó

Némi plusztömegért és persze felárért cserébe jelentősen megnőtt a Leaf hatótávja, ráadásul a menetdinamikán is javítottak a japán fejlesztők. Kipróbáltuk a népszerű villanyautó nagyobb akkumulátorcsomagos változatát.