A drágulást a nemzetközi olajár emelkedése okozza.

Bruttó 2-2 forinttal drágulnak az üzemanyagok szerdán a Holtankoljak.hu szerint. A benzin átlagára így várhatóan 364 forintra emelkedik, a gázolajat pedig átlagosan 385 forintért lehet majd tankolni.

Az Mfor.hu azt írta, hogy a gázolajért ilyen sokat legutóbb július 22-én, míg a benzinért október 21-én kellett fizetni.

A cikk szerint utoljára két héttel ezelőtt változtak az üzemanyagok jegyzései, akkor is drágulás következett be. Az áremelkedés most azért folytatódik, mert az északi-tengeri, Brent típus hordójának a jegyzése átlépte az 50 dolláros szintet a múlt héten, hétfő délelőtt pedig tovább emelkedett, és elérte a márciusi szintet. Ez annak tudható be, hogy mind több ország engedélyezi a koronavírus elleni vakcinák használatát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!