Igaz, ehhez egy olyan autó kell, amelyből összesen kilenc darabot gyártottak.

Köztudott, hogy a korlátozott számban legyártott szupersportkocsik jó befektetésnek számítanak. Igaz, hogy a kezdeti beruházási összeg elég magas, de jó eséllyel elég gyorsan meg lehet duplázni akár millióeurós összegeket is. Jó példa erre a képen látható Lamborghini Veneno Roadster, amely hat évvel a vásárlása után nagyjából annyiba kerül, mint egy komolyabb lottófőnyeremény.

A Veneno Coupét még 2013-ban dobta piacra a Lamborghini a márka 50 éves fennállását ünneplendő és összesen három darab készült belőle. Ezt követően érkezett a Veneno Roadster 2014-ben, amelyből már kilenc darabot gyártottak. Mindkét autó a Lamborghini Aventador alapjára készül, de teljesen átalakított karosszériával. Egészen extrém külsőt kapott, a motortérben viszont megőrizték a 6.5 literes V12-es motort, amely 750 lóerős és 690 Nm-es nyomatékú. A 0-100 km/h-s 2,8 másodpercig tart vele, míg a végsebessége eléri a 335 km/h-t.













A Veneno ára a bemutatásakor közölt ára 3,3 millió euró (1,16 milliárd forint) volt, vagyis hat év alatt megduplázta az árát. A konkrét modell minden porcikájában fekete, vörös részletekkel. A tulajdonosa egyáltalán nem használta, így összesen 200 kilométert tettek meg vele, ami nagyjából a szállítás miatt jött össze.

Nyilván a 6,9 millió eurós ár elképesztő összeg ennek a német kereskedés áltak kínált Veneno Roadsternek az esetében, de Veneno Coupé legalább közel egymillió euróval olcsóbb, jelenleg a piaci értkét 6 millió euróra becsülik, már ha egyáltalán lenne eladó darab a háromból, ami készült belőle.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A rendkívül ritka Lambroghini Aventador SVJ-ből összesen 900 darabot gyártottak.



hvg.hu
Autó

Várják a rendeléseket az alapból 650 lóerős autó átdolgozott változatára.