Csokorba gyűjtötték a rendőrség honlapján azokat a kifogásokat, amelyeket a járőrök a leggyakrabban hallanak a buszsáv szabálytalan használata miatt megállított autósoktól.

A hatóság szerint ezek a sofőrök, amellett, hogy akadályozzák a közösségi közlekedést és gyakran a teljes járműforgalmat, jogosan bosszantják a szabályosan közlekedőket. A hét elején ezért a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében kifejezetten az így szabálytalankodókat figyelték.




https://www.youtube.com/watch?v=Ips_1cysocY

A háromnapos akcióban 158 közlekedővel szemben intézkedtek a rendőrök. Buszsáv jogosulatlan igénybe vétele miatt 115 intézkedést hajtottak végre: 104 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, három szabálysértési eljárást kezdeményeztek, nyolc alkalommal pedig figyelmeztettek.

Egy buszmegállóban parkoló autót elszállítottak, a tulajdonosnak a bírság mellett a szállítás és a tárolás költségeit is állnia kell.

Egyéb szabálytalanságok miatt további 31 alkalommal helyszíni bírságot róttak ki, két szabálysértési feljelentést tettek, hét esetben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki.

És akkor a leggyakoribb kifogások:

  • ?Be akartam sorolni, de nem engedett be a többi autós.?
  • ?Egy címet keresek ezen a szakaszon. Tudnának segíteni??
  • ?Sürgősen találnom kell egy WC-t!?
  • ?Éppen itt akartam lekanyarodni.?
  • ?Elnézést, ez buszsáv? Nem vettem észre.?
  • ?Soha nem követtem el semmilyen szabálytalanságot, igazán lehetnének elnézőek.?
  • ?Bocsánat, nem vagyok idevalósi.?
  • ?Na és? Ez is csak egy szabálysértés.?

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A budapesti rendőrök hat napon keresztül, civil autókból ellenőrizték a szabálytalankodó autósokat a fővárosban. Razziájukról válogatásvideót készítettek, amelyben három percben 15 szabálytalanságot mutatnak meg.



hvg.hu
Autó

Egészen változatos szabályszegéseket mutat be a rendőrség a saját háza tájáról: akad záróvonalon előzés, piros lámpán áthaladás és elsőbbség meg nem adása is.