Rendőrségi szóvivő előtt kezdett össze-vissza kanyarogni egy autó, majd felborult. A nő azonnal megállt segíteni, és kiderült, hogy egy kétéves kislány is van a felborult járműben.

Elsősorban a híradós riportokból lehet ismert Szabóné Berki Bianka százados, aki szombaton kora délután szolgálati kocsijában az M0-son haladt, amikor Üllő közelében látta, hogy egy autó kacsázni kezd előtte, megcsúszik, majd felborulva landol az árokban. Azonnal félreállt, majd utasaival a szerencsétlenül járt autóhoz rohant.


Szabóné Berki Bianka százados


?




Odaérve gyereksírást hallott. Kiderült, hogy egy kislány is utazott az autó hátsó ülésén. Eközben két XVIII. kerületi, szabadidős, a baleset helyszínének közelében megálló rendőrnő is csatlakozott hozzájuk. Kiemelték a kétéves gyereket, majd segítettek kimászni a kocsit vezető apukának is.

A szóvivő és társai igyekeztek megnyugtatni a gyereket és az édesapját is, közben hívták a mentőket és a szolgálatban lévő rendőri egységeket. Míg a segítségre vártak, igyekeztek a forgalmi helyzetet is kordában tartani. A baleset következtében a 32 éves apa nem sérült meg, kislányát a mentők ? elővigyázatosságból ? további vizsgálatra kórházba vitték.

rendőrség honlapjának tudósítása szerint a százados nem először segít bajbajutottakon. Földön fekvő emberek köszönték már meg segítő szándékú érdeklődését, de állatokat sem hagy sorsára. Az érzelemdús beszámoló szerint parancsnoka már meg sem lepődik, amikor a reggeli munkakezdésre amiatt nem tud pontosan megérkezni, mert éppen az autópálya közelében bóklászó őznek, sünnek, vagy kóbor kutyusnak intéz mentést.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!