Még az sem zavarta őket, hogy egy autós beült a mellettük lévő autóba.

Megint egy fényes nappal készült videó kerül ki az internetre, amelyen egy pár perc alatt végrehajtott katalizátorlopás látható. A manchesteri bandát még az sem akasztotta meg a munkában, amikor egy járókelő megjelent mellettük. A nő simán beszállt abba az autóba, amelyik mellett a tolvajok éppen dolgoztak.





Az utóbbi időben, annyira népszerű lett a nemesfémeket tartalmazó alkatrész kivágása első sorban hibird kocsik alól, hogy Angliában például 600 százalékkal nőtt ez a fajta lopás néhány év alatt.

Magyarországi statisztikákat hiába is keresnénk a katalizátorlopásokra, ilyet – mint korábban a rendőrségtől megkérdeztük – egyelőre nem készítnek, de például az angol hatóságoknak már vannak adatelemzéseik, amelyekből kiderül, hogy csak tavaly több mint 13 ezer katalizátort loptak el náluk, főleg hibridautókét.

Az ellopott katalizátorok általában külföldre kerülnek, ahol a bennük található nemesfémeket, palládiumot, ródiumot, platinát eltávolítják ? írja az Autoexpress.co.uk a rendőrségi statisztikák alapján.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A sofőr meglepően nyugodtan reagálta le a helyzetet.



hvg.hu
Autó

Múlt, jelen és jövő békésen él egy más mellett, ha minden autó egy-egy sport BMW.