Az F1-es idényzáró második szabadedzésén élt át forró pillanatokat a finn versenyző.

Kigyulladt a Ferrari-motoros Alfa Romeo Kimi Räikkönen alatt az Abu Dzabi Nagydíj második gyakorlásán. A veterán finn versenyző, amilyen gyorsan csak tudott, lehúzódott a pályáról, és várta, hogy megérkezzenek a pályamunkások az oltókészülékekkel. Az egyikük hamarosan meg is kezdte az oltást, ám Räikkönen az esetről készült felvételek tanúsága szerint nem volt maradéktalanul elégedett a munkájával: nemes egyszerűséggel kivette a kezéből a porral oltót, és maga is befújt ide-oda a versenyautó hátuljában, hogy biztosan elaludjanak a lángok.

A mostani az utolsó versenyhétvége az F1-es szezonban, amelyre visszatér az előző futamot, a Szahíri Nagydíjat koronavírus-fertőzése miatt kihagyott, immár hétszeres világbajnok Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton.

Nem indul viszont Romain Grosjean, aki két hete rémisztő balesetet szenvedett a Bahreini GP-n, amelynek során mindkét keze megégett. A francia versenyzőnek nincs szerződése a következő évre, ezért pályafutása feltehetően utolsó nagydíját különleges, a gyerekei által tervezett sisakban tervezte teljesíteni. A sérülései azonban nem tették lehetővé, hogy rajthoz álljon.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Sport

A hétvégi F1-es futamon rémisztő balesetet szenvedett francia versenyző egy interjúban arról beszélt: vasárnap mintha másodszor is megszületett volna.



hvg.hu/MTI
Sport

Romain Grosjeannak legalább egy futamot ki kell hagynia vérfagyasztó vasárnapi balesete után. A Haas istálló tesztpilótája ugrik be helyette.