Az olasz SUV új változata benzines és dízelmotorral is elérhető.

Az Alfa Romeo 2017-ben kezdte meg a középkategóriás szabadidő-autók piacán hadrendbe állított Stelvio forgalmazását. A típus abszolút csúcsmodellje a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt, 510 lóerős biturbó V6-os benzinmotorral szerelt Stelvio Quadrifoglio, ami alá most egy új sportkivitel érkezett.

Íme az Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti, melynek nevében az olasz Veloce szó annyit tesz magyarul, hogy gyors, a Ti pedig a Turismo internazionale szavak rövidítéséből jött létre:




A 21 colos 5 küllős könnyűfém-felniken gördülő, gazdag alapfelszereltségű újdonság motorházteteje alatt egy 2 literes turbós 4 hengeres benzinmotor található, mely 280 lóerőt, illetve 400 Nm-es nyomatékot szabadít rá az aszfaltra. A nyolcfokozatú automataváltós SUV 5,7 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet, a végsebessége 230 km/h.




A szerényebb fogyasztást favorizálók 2,2 literes turbós 4 hengeres gázolajos egységgel is rendelhetik a Stelvio Veloce Ti-t. A 210 lóerős, illetve 470 Nm-es produkcióra képes újdonság 6,6 másodperc alatt gyorsul fel állóhelyzetből 100-as tempóra, a végsebessége 215 km/h.




Az alapáron összkerék-hajtású új Stelviók továbbfejlesztett vezetéstámogató rendszert vonultatnak fel.




 




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!