A német cég ötödik elektromos autója lesz az ID.6 nevű limuzin, amely méretében nagyjából a jelenlegi Passatnak felel majd meg.

Nagyon úgy fest a hagyományos motorú Passat lassan eltűnik a gyártó palettájáról. A Volkswagen közel 50 éve megjelent típusából a hagyományos üzleti formájú szedánt már biztosan megszüntetik, a kombi egyelőre még marad a német márka kínálatában.

Helyettük nagy erőkkel érkeznek az újabb és újabb elektromos modellek, amelyek egységesen a Volkswagen-csoport villanyautós platformjára épülnek, amelyet MEB-nek neveznek. Ez a kifejezetten villanyautókhoz használt rendszer lehetővé teszi, hogy azonos alapra nagyon különböző autók épüljenek, így a kisméretű ID.2-től, akár az SUV ID.4 vagy akár egy nagyobb modell is tervezhető rá.

Az ID.6, amelyről most az Autocar számolt be egymotoros, de összkerékhajtású modellként két motort is kaphat. Hasonlóan a több elektromos Volkswagenhez, amely az ID-családhoz tartozik, megválasztható, milyen akkumulátorkapacitással kéri a vevő. A vadonatúj ID.6 esetében az elméleti maximum 84 kWh, amivel nagyjából 700 kilométert lehet megtenni.

Mindehhez, hozzájön még az a lehetőség is, hogy ezt az autót már 200 kW-os teljesítménnyel is lehet tölteni, amelynek köszönhetően 10 perc alatt lehet akár 180 kilométerre való áramot lehet az akkumulátorba juttatni.

Az ID.6 gyártása 2023 környékén indulhat el a Volkswagen emdeni gyárában, ahol eddig a Passat és az Arteon készült. Az üzemben komoly átalakítások lesznek, amelynek nyomán az éves kapacitása 300 ezer elektromos autó lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A német konszern előreláthatólag nem lesz képes teljesíteni az uniós szén-dioxid-kibocsátási határértékeket idén, és valószínűleg jövőre sem, aminek milliárdos szankció lehet a következménye.D.P.
Autó

Frissült a németek legelegánsabb limuzinja, amely ráadásul mostantól létezik kombi karosszériával is Arteon Shooting Brake néven. Ezt próbáltuk ki a hazai bemutatón.