Index – Külföld – Csökkent a fertőzöttek napi száma Olaszországban, továbbra is magas a halálos áldozatoké

általa megosztva admin
Kategória:A járványgörbe fokozatos lefelé ívelése mellett Olaszországban a kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhítését mérlegeli a közelgő év végi ünnepek alatt, miközben a halálos áldozatok napi száma ugyanakkor ismét hatszáz fölé emelkedett az egészségügyi minisztérium kedd esti adatai szerint ? adta hírül az MTI.

Egy nap alatt 14 842 új beteget szűrtek ki a korábbi több mint 13 ezerhez képest, de közel negyvenezerrel több teszt elvégzésével. A tesztelések és az azokon kiszűrt fertőzöttek aránya 9,9 százalékra süllyedt az egy nappal ezelőtti 12,3 százalékról.

Az aktív betegek száma 730 ezerre csökkent az egy hónappal ezelőtti több mint 935 ezerhez képest.

Majdnem negyvennel csökkent a lélegeztetőgépen levő betegek száma, ez jelenleg 3345 embert jelent. Kórházban valamivel több mint 30 ezren vannak, de november 8-án még majdnem 33 ezren voltak.

December 3. óta viszont most először emelkedett a halálos áldozatok száma: egy nap alatt 634 beteg hunyt el a hétfői 528 után. A járványnak összesen a 61 240 áldozata volt már az országban. Február óta 237 orvos is meghalt a koronavírus-fertőzés következtében.

A javuló járványadatokkal egy időben a kormány nem zárta ki az ünnepi időszakra bejelentett korlátozások részleges enyhítését, ami a megyék közötti közlekedés engedélyezését jelentheti. Az egészségügyi hatóságok viszont elleneznek bármilyen komolyabb enyhítést a helyzet januári súlyosbodásától tartva.

Milánó központjában kedden tüntettek azoknak a kereskedelmi központoknak a dolgozói, amelyeknek a hétvégén és más ünnepnapokon zárva kell tartaniuk, szerdára pedig a közigazgatási dolgozók hirdettek országos sztrájkot. Munkabeszüntetésüket azonban nem kíséri társadalmi támogatás, mivel a közalkalmazottak azon kevés szakmai kategória képviselői között vannak, ahol nem veszítették el állásukat a járványhelyzet miatt.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.